Populatia UE creste pe fondul migratiei

de Mara Dobrin 07 Aug. 2017 943

Populatia UE creste pe fondul migratiei
Uniunea Europeana a ajuns la aproape 512 milioane locuitori, cu 1,5 milioane mai multi fata de anul trecut. In timp ce numarul nasterilor si al deceselor a fost aproape egal, respectiv 5,1 milioane, un impact major l-a avut migratia, potrivit comunicatului Eurostat.


In 18 state membre au fost inregistrate cresteri ale numarului de locuitori, cele cu cea mai numeroasa populatie fiind Germania (82,8 milioane), Franta (67 mil.), Marea Britanie (65,8 mil.), Italia (60,6 mil.), Spania (46,5 mil.) si Polonia (38 mil.). In aceste conditii, peste 16% din populatia blocului comunitar este concentrata pe teritoriul Germaniei.

Estimarile Eurostat pentru Romania arata ca, in 2016, populatia a coborat pana sub 19,7 milioane de locuitori, aceasta tendinta plasand-o pe locul cinci intre tarile ce au inregistrat scaderi din UE. O influenta negativa a avut-o rata deceselor, capitol la care Romania se situeaza pe locul al patrulea in Uniune.

De asemenea, Romania a inregistrat o rata de crestere naturala a populatiei negativa, numarul deceselor fiind mai mare decat cel al nasterilor, acest lucru plasand Romania pe locul trei in Uniune din acest punct de vedere.

Cea mai mare rata a natalitatii a fost inregistrata in state precum Irlanda, Suedia, Marea Britanie si Franta. La polul opus s-au aflat Italia, Portugalia si Grecia. Tot Irlanda conduce si in clasamentul statelor cu cea mai mare ridicata rata pozitiva de crestere naturala a populatiei (diferenta dintre numarul de nasteri si de decese), urmata de Cipru, Luxemburg, Franta, Suedia, Marea Britanie si Malta.

 

Sursa: europa.eu

 

 

Mara Dobrin Autor: Mara Dobrin
Redactor Institutii Publice
Cu o experienta de 9 ani in jurnalism, Mara Dobrin s-a alaturat echipei Rentrop & Straton, specializandu-se in ultimii 4 ani in crearea articolelor de interes in legislatia muncii, resurse umane si institutii publice. 



Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Newsletter zilnic GRATUIT

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul infoinstitutii.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Comentarii

0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.

Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

eNews Info INSTITUTII

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit