Inscrierea solicitantilor persoane fizice in cadrul Programului "Casa Verde Fotovoltaice" - cum se va proceda?

de Ioana Stoica 25 Sep. 2024 27

Inscrierea solicitantilor persoane fizice in cadrul Programului
Vesti bune pentru romanii interesati de energia verde, in contextul in care sesiunea 2024 de finantare pentru inscrierea solicitantilor persoane fizice in cadrul Programului "Casa Verde Fotovoltaice" se va derula in perioada 27 septembrie - 8 octombrie, cu etape de cate o zi pentru fiecare regiune sau pana la epuizarea bugetului aferent fiecarei regiuni.


Aceste informatii au fost date publicitatii de catre Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), intr-un comunicat de presa transmis in 24 septembrie si citat de Agerpres.

Mentionam si ca, potrivit informatiilor emise, unitatile de cult se vor putea inscrie in program pe data de 9 octombrie 2024, de la ora 10:00, sau pana la epuizarea bugetului.

 

Presedintele AFM, Laurentiu-Adrian Neculaescu:

 

"In anul 2024, Administratia Fondului pentru Mediu lanseaza sesiunea de inscriere cu un buget record de aproximativ doua miliarde de lei. Scopul nostru este sa facilitam accesul unui numar cat mai mare de beneficiari la finantarea oferita prin acest program. Ne dorim sa asiguram resursele necesare pentru a sprijini implementarea sistemelor de panouri fotovoltaice in alte aproximativ 67.000 de gospodarii, astfel ca, dupa aceasta sesiune vom putea discuta despre aproximativ 200.000 de gospodarii care isi vor reduce costul facturii la energie electrica si care vor utiliza energie verde. Sesiunea din 2024 aduce noutati deosebit de importante in cadrul Programului. Este vorba despre finantarea instalatiilor pentru stocarea energiei electrice produse de panourile fotovoltaice, o masura esentiala pentru maximizarea eficientei si independentei energetice a gospodariilor. Totodata, am crescut considerabil subventia, de la 20.000 lei la 30.000 lei, oferind astfel un sprijin financiar mai mare pentru cei care doresc sa investeasca in energia verde".


Conturile utilizatorilor pot fi create inainte de deschiderea oficiala a sesiunii de inscriere
 

Precizam si ca, conturile utilizatorilor pot fi create inainte de deschiderea oficiala a sesiunii de inscriere, ceea ce le va permite acestora sa se familiarizeze cu aplicatia si sa fie pregatiti in avans. Astfel, in ziua dedicata inscrierii va fi necesara doar incarcarea documentelor solicitate.

 

Solicitantii se vor inscrie personal in cadrul programului "Casa Verde Fotovoltaice 2024" prin intermediul aplicatiei informatice, conform urmatorului calendar: pe 27 septembrie - Regiunea Nord Vest (judetele: Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Salaj, Satu Mare si Maramures) - buget de 274,290 milioane de lei; 30 septembrie - Regiunea Centru (judetele: Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu), buget de 280,050 milioane de lei; 1 octombrie - Regiunea Nord Est (judetele: Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui), buget de 319,380 milioane de lei; 2 octombrie - Regiunea Sud Est (judetele: Braila, Buzau, Constanta, Galati, Vrancea si Tulcea), buget de 242,730 milioane de lei; 3 octombrie - Regiunea Sud Muntenia (judetele: Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova si Teleorman), buget de 321 milioane de lei; 4 octombrie - Regiunea Bucuresti Ilfov, buget de 114,120 milioane de lei; 7 octombrie - Regiunea Sud Vest (judetele: Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea), buget de 199,2 milioane de lei; 8 octombrie - Regiunea Vest (judetele: Arad, Caras-Severin, Hunedoara si Timis), buget de 229,110 milioane de lei.

Ioana Stoica Autor: Ioana Stoica
Ioana Stoica, profesionist cu experienta de peste 7 ani in contabilitatea si fiscalitatea institutiilor publice, organizeaza si redacteaza spete contabile din domeniul bugetar, aducand in atentia dvs. orice modificari de ultima ora din acest sector legislativ. 



Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Newsletter zilnic GRATUIT

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul infoinstitutii.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Comentarii

0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.

Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

eNews Info INSTITUTII

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

eNews Info INSTITUTII

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016