ANOFM: peste 32.000 de locuri disponibile in Romania

de Ioana Stoica 17 Oct. 2024 24

ANOFM: peste 32.000 de locuri disponibile in Romania
Va informam ca agentii economici din Romania pun la dispozitie peste 32.000 de locuri de munca, in timp ce numarul posturilor vacante disponibile in Spatiul Economic European (SEE), prin reteaua Eures, este de 98, conform datelor oferite de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).


Cele mai multe locuri de munca sunt oferite pentru: muncitor necalificat la demolarea cladirilor, captuseli zidarie, placi mozaic, faianta, gresie, parchet (2.195); agent de securitate (1.930); muncitor necalificat la asamblarea si montarea pieselor (1.391); manipulant marfuri (1.096); curier (1.066); ajutor bucatar (755); ambalator manual (693); muncitor necalificat la asamblarea si montarea pieselor (686); lucrator comercial (658); conducator auto transport rutier de marfuri(552) etc.

 

Din cele 32.142 locuri de munca vacante declarate de angajatori la agentiile pentru ocuparea fortei de munca, 788 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (consilier/expert/inspector/referent de specialitate financiar-contabilitate; inginer in diferite domenii de activitate; agent de vanzari; programator; analist etc.), 3.077 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (agent servicii client; casier; lucrator comercial; lacatus mecanic; lucrator gestionar etc.).

 

De asemenea, 2.560 de locuri de munca sunt oferite pentru persoanele cu studii profesionale (conducator auto transport rutier de marfuri; confectioner-asamblor articole din textile; muncitor necalificat la ambalarea produselor solide si semisolide; manipulant marfuri; dulgher - exclusiv restaurator etc.), restul de 25.717 locuri de munca fiind destinate persoanelor fara studii sau cu studii primare/gimnaziale (muncitor necalificat la demolarea cladirilor, captuseli zidarie, placi mozaic, faianta, gresie, parchet; agent de securitate; muncitor necalificat la asamblarea si montarea pieselor; curier; muncitor necalificat in industria confectiilor etc).

 

In ceea ce priveste angajatorii din SEE, acestia ofera, prin intermediul retelei Eures Romania, 98 de posturi, cele mai multe in: Letonia - 30 locuri de munca pentru: sudor; Austria - 25 locuri de munca pentru: tehnician service; asamblor; tehnician punere in functiune; tehnician prelucrare; lacatus mecanic; lucrator in beton; vopsitor industrial; maistru vopsior; Germania - 20 locuri de munca pentru: muncitor in productie; sofer autobuz.

 

Alte locuri sunt oferite in Belgia - 16 locuri de munca pentru: muncitor necalificat la intretinerea de drumuri, sosele, poduri, baraje; instalatori semineu/soba; bucatar; tehnican retele de telecomunicatii; macaragiu; electrician iluminat stradal; electrician tensiune medie; Slovenia - 5 locuri de munca pentru: ingrijitor de curatenie; Malta - un loc de munca pentru: manager achizitii; Irlanda - un loc de munca pentru: ingrijitor persoane, concluzioneaza ANOFM.

Ioana Stoica Autor: Ioana Stoica
Ioana Stoica, profesionist cu experienta de peste 7 ani in contabilitatea si fiscalitatea institutiilor publice, organizeaza si redacteaza spete contabile din domeniul bugetar, aducand in atentia dvs. orice modificari de ultima ora din acest sector legislativ. 



Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Va place acest articol ?
Dati o nota de la 1 la 5 !

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Newsletter zilnic GRATUIT

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul infoinstitutii.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Comentarii

0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.

Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

eNews Info INSTITUTII

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

eNews Info INSTITUTII

Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024

Va oferim Cadou un Raport Special Gratuit "Modificari legislative aplicabile Institutiilor Publice in 2024"

Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016