de Cristian Tanase 26 Feb. 2021 1071 |
Agentia Nationala a Functionarilor Publici a dat publicitatii raportul de activitate pentru anul 2020. Acesta ofera o imagine de ansamblu asupra principalelor realizari ale institutiei si prezinta cele mai importante noutati aparute in anul 2020 in ceea ce priveste sistemul functiei publice si organizarea interna a Agentiei.
Aflam din raportul ANFP ca numarul total de functii publice, la data de 31.12.2020, era de 173.655, din care: 133.067 functii publice ocupate; 4.193 functii publice temporar ocupate; 7.390 functii publice temporar vacante; 29.005 functii publice vacante.
Au fost organizate concursuri de recrutare pentru ocuparea functiilor publice de executie/conducere, respectiv concursurile de promovare in functii publice de conducere pentru 4.770 de functii publice.
Liviu Malureanu, presedintele ANFP: "O prima decizie pe care am luat-o in calitate de presedinte al ANFP a fost aceea de a asigura o mai buna transparentizarea concursurilor. Pentru a garanta competitia deschisa, concursurile trebuie sa beneficieze de publicitate adecvata. Oamenii dau valoarea muncii in orice loc si pentru a fi siguri ca acest lucru se intampla si in sistemul public, trebuie sa pornim cu inceputul–crearea cadrului pentru un proces transparent de recrutare."
In anul 2020, ANFP a gestionat 11 proiecte cu finantare externa. Valoarea cumulata a proiectelor la data de 31.12.2020 era de 90.296.153,82 lei (aprox.18.894.361,54 euro).
Situatia generata de pandemie a impus adaptarea la noi modalitati de munca. Un exemplu in acest sens il reprezinta extinderea utilizarii semnaturii electronice in corespondenta oficiala siorganizarea online a evenimentelor si a stagiilor de practica pentru studenti.
In ceea ce priveste noutatile, in cursul anului 2020 a fost creata sectiunea "Adresati o intrebare" pe site-ul Agentiei si a fost infiintata o linie telefonica dedicata acordarii de consiliere de specialitate. Pe site se gasesc raspunsuri la 109 intrebari, pe tematici precum:mobilitatea, recrutarea si promovarea functionarilor publici, drepturile functionarilor publici, suspendarea raportului de serviciu,obligatiile functionarilor publici, reorganizarea institutiei publice, comisii de disciplina, raspunderea functionarului public, perfectionarea profesionala etc.
Directiile de actiune a ANFP, pentru anul 2021, au in vedere regandirea si modernizarea serviciului public, prin sustinerea activa a digitalizarii, atragerea de finantare externa, derularea de parteneriate cu societatea civila.
“Voi urmari dezvoltarea unor proiecte strategice care sa aduca rezultate evidente si imediate, pentru ca sectorul public are nevoie de reforme profunde in ceea ce inseamna managementul resurselor umane”, a declarat presedintele ANFP.
***
Raportul privind activitatea Agentiei Nationale a Functionarilor Publici poate fi consultat pe pagina web a institutiei, www.anfp.gov.ro, sectiuneaPublicatii/ Rapoarte.
Sursa: ANFP.gov.ro
Cristian Tanase, cu experienta indelungata in legislatia aferenta Codului administrativ, scrie pe subiecte de interes pentru personalul institutiilor publice, redactand stiri din domeniu si noutati legislative importante!
Comentarii
Lasa un raspuns
Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.